Parkirni sustavi

Parking sustavi omogućuju potpunu kontrola ulaza i izlaza vozila s jednostavnom i brzom naplatom. Namjenjeni su za upravljanje naplatnim parkirnim sustavima poslovnih centara, hotelskih parkinga, marina…itd. Sustav se sastoji od ulazno-izlaznih rampi, naplatne kućice, opreme za upravljanje parking sustava, te sustava za naplatu korištenja.

Način rada
Prilikom dolaska na parking korisnik pritiskom na tipku na ulaznom terminalu dobiva “bar code ticket” nakon čega se rampa digne. Nakon prolaska rampa se automatski spušta. Na izlazu s parkinga korisnik preda ticket na naplatnoj kućici gdje mu se obračunava iznos za vrijeme korištenja parkinga. Nakon plaćanja rampa se podigne te korisnik može napustiti parking.

Parking sustav može funkcionirati i s bezkontaktnim karticama, ako se u sustav ugrade čitači za iste. Sustav na principu kartica je pogodan za mjesečne ili godišnje pretplatnike. Parking sustav s bezkontaktnim karticama funkcionira gotovo isto kao i “bar code ticket” sustav. Prilikom dolaska na parking korisnik prisloni karticu na čitač kartica i rampa se digne, a kod izlaska korisnik ponovi istu radnju kao i kod ulaza na parking.

Automatski naplatni sustav
Kod automatskog naplatnog sustava koristi se uređaj koji omogućava plaćanje parkinga s više vrsta kovanica (različitih apoena). Nakon ubacivanja kovanica u A.N.T. automat izbaci ticketna kojem je ispisano vrijeme ulaska na parking i vrijeme u kojem korisnik treba napustiti parking.

Rampe
Hidraulične – u slučaju kada je potrebna brzina i intezivan rad pravi izbor su FAAC hidraulične rampe koje imaju brzinu podizanja od 3 sek i intezivan rad i do 2000 ciklusa dnevno. Moguće je zatvoriti razne širine prolaza postavljanjem raznih dužina letvi.

Povratak na prethodnu stranicu  
Opširnije o videoparlafonima